fbpx
Політика

Україна має вимагати від СОТ ввести міжнародні санкції щодо Росії – Андрій Павловський

  Україна повинна вимагати міжнародних санкцій щодо Росії через арбітраж Світової організації торгівлі, вважає депутат фракції "Батьківщина" Андрій Павловський.

"Україні потрібно не забувати про те, що і ми, і Росія є членами Світової організації торгівлі. У СОТ є певні торговельні правила, що встановлюють ті випадки, коли країни можуть вводити санкції, припиняти потік товарів. Країна, яка порушує ці правила, піддається жорстким міжнародним санкціям", – сказав депутат фракції "Батьківщина" А.Павловський в інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

"Україна вже давно повинна була звернутися до арбітражу СОТ і вимагати введення щодо Россі відповідних економічних санкцій за її неадекватні дії", – переконаний нардеп.

Депутат зазначив, що не розуміє, чому українська влада не вдалася до таких важелів впливу на Росію за допомогою СОТ.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

"Я сподіваюся, що найближчим часом ми побачимо хоч якусь реакцію уряду на такі ворожі дії Російської Федерації", – сказав він.

За словами А. Павловського, в першу чергу Міністерство закордонних справ повинно було зробити жорстку заяву і передати послу Росії дипломатичну ноту з відповідними вимогами. Таким же чином повинні діяти і уряд, і Міністерство юстиції.

"Але чомусь цієї реакції немає … те, що МЗС, уряд досі не зробили такої заяви, говорить лише про їхню некомпетентність", – підкреслив він.

А.Павловський вважає, що заборона українського імпорту має виключно політичні причини.

"Я думаю, що якість українських товарів якою була, такою ж і залишилася. Якщо до цього 20 років вони Росію влаштовували, то зараз в один день вона різко змінила позицію. Природно це пов’язано з чисто політичною основою цієї дії Росії. Скажу відверто: це ворожа дія щодо України", – сказав він.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

А.Павловський наголосив, що "все це відбувається напередодні підписання Угоди про асоціацію України з ЄС".

"Це своєрідний політичний тиск на Україну, так влада Росії хоче показати Україні – неприємності будуть продовжуватися, якщо ви нас не послухаєтесь, не прийдете до Митного союзу. Якщо раніше Росія намагалася нас заманити пряниками Митного союзу, розповідаючи про якісь пільги і привілеї, то тепер вона перейшла до митного батога і цим митним кийком заганяє нас в Євразійський простір", – вважає депутат.

"Можна вже говорити про те, що з 14 серпня Україні оголосили торговельну війну", – упевнений А.Павловський.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: