fbpx
Освіта

Кількість місць у дитсадках збільшилася на 17 тисяч – Вілкул

 Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул сьогодні, 15 серпня, повідомив про те, що кількість місць в українських дитячих садках цьогоріч збільшилася на 17 тисяч. За його словами, ці 17 тисяч нових місць є лише частиною плану.

«Всього на цей рік заплановано створення 60 тисяч нових місць. А в цілому за 2013 і 2014 рік створено 100 тисяч нових місць», – зазначив Олександр Вілкул.

Він нагадав, що створення нових місць здійснюється через їх нестачу, яка спостерігалася на початку цього року. Зокрема, як повідомив Вілкул, станом на 1 січня 2013 року не вистачало майже 100 тисяч місць у дитячих садочках.

Вілкул зазначив, що для вирішення цієї проблеми в Україні відкривають нові дитячі садки, створюють додаткові групи у вже існуючих, відновлюють роботу закладів, закритих раніше, а також повертають для відкриття садочків ті будівлі, які використовувалися не за призначенням.

«З початку цього року нам вдалося повернути 23 будівлі дитячих садків, що дало нам 1500 місць. До кінця року плануємо повернути ще 39 будівель – це ще 3000 місць», – додав чиновник.

За його словами, до Дня знань в Україні почнуть працювати 87 навчально-виховних комплексів типу дитсадок-школа.

За матеріалами: ukrinform.ua

Читайте також: