США відмовляються від спільних з Єгиптом військових навчань

За словами президента США Барака Обами, Сполучені Штати відмовляються від участі у щорічних спільних з Єгиптом військових навчаннях «Яскрава зірка», однак скорочення військової та фінансової допомоги Єгипту не планується. Барак Обама зазначив, що «тільки народ Єгипту може визначити власну долю» і закликав сторони конфлікту «не звалювати провину за події на США».

Президент Сполучених Штатів засудив те, що відбувається в країні і заявив, що кровопролитне протистояння «може виявитися дуже небезпечним для Єгипту». Єдиний шлях для мирного врегулювання, за словами Барака Обами, – «національне єднання і початок переговорів».

Незважаючи на все вищесказане, США не вважають зміщення президента Мухаммеда Мурсі військовим переворотом. Це дозволяє американській адміністрації співпрацювати з новою єгипетською владою.

Related Post

Єгипет є другою після Ізраїлю країною, що одержує від США військову і фінансову допомогу, а також одним з найважливіших партнерів Сполучених Штатів в цьому регіоні. Про політику США в даний час висловлюють невдоволення як прихильники, так і противники Мухаммеда Мурсі.

Експерт: Захід дозволив статися кровопролиттю в Єгипті (відео):

 

За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment