fbpx
Новини світу

США відмовляються від спільних з Єгиптом військових навчань

За словами президента США Барака Обами, Сполучені Штати відмовляються від участі у щорічних спільних з Єгиптом військових навчаннях «Яскрава зірка», однак скорочення військової та фінансової допомоги Єгипту не планується. Барак Обама зазначив, що «тільки народ Єгипту може визначити власну долю» і закликав сторони конфлікту «не звалювати провину за події на США».

Президент Сполучених Штатів засудив те, що відбувається в країні і заявив, що кровопролитне протистояння «може виявитися дуже небезпечним для Єгипту». Єдиний шлях для мирного врегулювання, за словами Барака Обами, – «національне єднання і початок переговорів».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Незважаючи на все вищесказане, США не вважають зміщення президента Мухаммеда Мурсі військовим переворотом. Це дозволяє американській адміністрації співпрацювати з новою єгипетською владою.

Єгипет є другою після Ізраїлю країною, що одержує від США військову і фінансову допомогу, а також одним з найважливіших партнерів Сполучених Штатів в цьому регіоні. Про політику США в даний час висловлюють невдоволення як прихильники, так і противники Мухаммеда Мурсі.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Експерт: Захід дозволив статися кровопролиттю в Єгипті (відео):

 

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: