fbpx
Суспільство

Створення пішохідного Подолу почнеться після Дня незалежності

  Роботи зі створення пішохідного Подолу в Києві почнуться після Дня незалежності і проводитимуться поетапно, повідомляється в прес-релізі Департаменту містобудування і архітектури Київської міськдержадміністрації.

Згідно з повідомленням, перший етап робіт передбачає реконструкцію вул.Сагайдачного від Контрактової площі до Вул.Андріївська, другий – до вул.Ігорівська, третій – до Поштової площі. При цьому вул.Сагайдачного стане пішохідною вже восени цього року.

"Щоб зрозуміти перевагу пішохідної вулиці над автомобільною потрібно її отримати. Тому вже цієї осені ми хочемо провести експеримент і облаштувати вулицю Сагайдачного вуличними меблями, різними елементами благоустрою, щоб люди відчували себе комфортно перебуваючи на території. Завдяки створенню одностороннього руху на деяких вулицях (Межигірська, Костянтинівська, Братська і Волоська) Поділ звільниться від зайвого шуму, транспортний потік зменшиться", – наводяться в повідомленні слова заступника директора департаменту Андрія Вавриша.

Читайте також:  Піп московського патріархату закликав українців «помолитися за здоров’я та благополуччя» російських окупантів

За його словами, восени на громадське обговорення буде винесено проект Контрактової площі для визначення оптимального рішення.

Завершення реконструкції вул.Сагайдачного заплановано до Дня Києва 2014 року. У перспективі, із завершенням будівництва Поштової площі і хордової дороги з Повітрофлотського проспекту до залізнично-автомобільного мостового переходу (моста Кирпи), передбачається обмеження в’їзду на територію Подолу.

Читайте також:  Мобілізація від 25 років: до ТЦК почнуть викликати чоловіків

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: