fbpx
Політика

Росія намагається завадити євроінтеграції України, блокуючи український експорт – «УДАР»

 Члени партії «УДАР» вважають, що Росія вдалася до тиску, блокуючи український експорт, оскільки не має жодних аргументів на користь Митного союзу. За їх словами, все це є частиною торгової війни з боку Росії, яка тим самим намагається перешкодити євроінтеграції України.

Про це повідомила прес-служба політсили.

ударівці відзначають, що таку поведінку з боку Росії слід розглядати як застереження від участі в Митному союзі, де Росія  грає лише у власних інтересах.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«На жаль, ця ситуація ще раз доводить, що Росія звикла розмовляти зі своїми партнерами по СНД мовою сили», – йдеться в повідомленні політсили.

Як повідомив заступник голови партії «УДАР» Віталій Ковальчук, блокування українського експорту з боку Росії не відповідає рівню стратегічного партнерства між двома країнами. При цьому він вважає, що в цій ситуації є почасти й провина українського уряду, який, за словами Ковальчука, дав Москві підстави вважати, що вона зуміє переконати команду Януковича відмовитися від євроінтеграції.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«У ситуації, що склалася Кабмін повинен зосередитися на захисті інтересів українських експортерів на внутрішньому ринку і сприяти розширенню зовнішніх ринків збуту для української продукції», – додав Ковальчук.

У партії «УДАР» вважають, що реакція Росії є свідченням того, що Україна рухається у вірному напрямку.

Читайте також: