fbpx
Економіка

Міністерство освіти: Закупівля підручників по 600 гривень – це технічна помилка

Вчора в ряді українських видань повідомлялося про те, що ДНУ «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти» Міністерства освіти і науки були укладені кілька угод на видання підручників, а загальна вартість виготовлення підручників, згідно договорів, становить 85,93 млн грн. Також повідомлялося, що одними з найдорожчих підручників для школярів стали «Літературне читання. Польська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою. 3 клас», ціна якого 607 гривень та «Українська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою. 3 клас» вартістю 571 гривня за екземпляр.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

А сьогодні в Міністерстві освіти заявили, що відомство не купувало такі дорогі підручники, пояснивши все технічною помилкою.

У відомстві Дмитра Табачника відзначають, що направляючи інформацію для публікації в бюлетені «Вісник державних закупівель», а також на веб-порталі уповноваженого органу з питань державних закупівель допустили помилку, в внаслідок чого і з’явилася інформація про підручники по 600 гривень за один екземпляр.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Повідомляється, що вартість підручника «Літературне читання. Польська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою. 3 клас» становить 360,06 грн, а ціна підручника «Українська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою. 3 клас» 349,20 грн.

За матеріалами: segodnya.ua

Читайте також: