fbpx
Економіка

Кінах: Стабільність – запорука успіху податкової системи

Народний депутат від фракції Партії регіонів Анатолій Кінах вважає, що ключовим чинником сприятливості податкової системи є, в першу чергу, стабільність. І якщо держава пообіцяла податкові пільги, значить має виконувати свої обіцянки, чого б це їй не коштувало. В іншому випадку, вона ризикує втратити довіру з боку інвесторів. На сьогоднішній день, нагадав політик, в Україні існує більше 100 різних пільг і винятків, проте не всі їх можна назвати податковими пільгами по суті.

«Завищеними є і розрахунки прогнозних бюджетних втрат від надання окремих податкових пільг. Особливо це стосується оподаткування прибутку за ставкою 0% або звільнення від оподаткування податком на прибуток. Складна економічна ситуація в поточному році погіршить фінансові результати підприємств тих галузей, які мають право на ці пільги. Якщо немає прибутку, то не діють і податкові пільги з податку на прибуток», – підкреслив Анатолій Кінах.

Регіонал переконаний, що практично всі податкові пільги в країні обгрунтовані і є одним з ключових стимулів розвитку бюджетоутворюючих, високотехнологічних галузей (зокрема ІТ-індустрії, авіабудування, суднобудування, аграрного машинобудування, альтернативної енергетики).

За матеріалами: partyofregions.ua

Читайте також: