fbpx
Право

В Україні пропонують в обов’язковому порядку проходити тестування з метою виявлення ВІЛ

Народний депутат України Тетяна Слюз пропонує своїм колегам по Верховній Раді розглянути питання про обов’язкове в деяких випадках тестування громадян з метою виявлення ВІЛ.

Тетяна Слюз пропонує розглянути законопроект під номером 3072, норми якого, на думку автора, дозволять більш ефективно здійснювати контроль за виявленням захворювань на СНІД. Зазначеним проектом пропонується узаконити необхідність проходження тестування на ВІЛ не тільки громадянами України, а й іноземними громадянами, а також особами без громадянства, які постійно проживають на території України. Крім того, пропонується тестування на ВІЛ осіб при зверненні за наданням статусу біженця, а також тих, кому такий статус уже був наданий.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Відзначимо, що в даний час здати аналізи на перевірку на ВІЛ може будь-хто, при цьому, за бажанням того, хто здає аналізи, тестування може бути здійснено анонімно.

У деяких випадках пропонується проводити тестування на ВІЛ в обов’язковому порядку, а саме: під час вступу до вишів, під час прийняття на роботу, а для іноземних громадян у випадках в’їзду в Україну на термін більше трьох місяців.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Пропонується здійснювати і так зване «періодичне тестування», яке можна буде проводити під час обов’язкових профілактичних медоглядів.

За матеріалами: ligazakon.ua

Читайте також: