fbpx
Освіта

Вілкул закликав активізувати роботу в регіонах з впровадження електронної системи реєстрації дітей

 Торік в Україні почали впроваджувати Єдину електронну базу реєстрації дітей у дошкільні навчальні заклади. На сьогоднішній день ця система успішно працює вже в чотирьох регіонах країни – Дніпропетровській та Харківській областях, Києві та Севастополі. Тепер тут кожна дитина, перед тим, як піти в садок, повинна стояти в електронній черзі.

Батьки, зазначив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час всеукраїнської селекторної наради з керівниками регіонів, вже встигли відчути переваги електронного сервісу: «Електронна реєстрація дітей у дошкільні навчальні заклади – по-перше, це зручна послуга, завдяки якій батьки можуть записати свою дитину в чергу на вступ в дошкільний заклад через Інтернет. По-друге, це можливість більш ефективно контролювати кількість дітей в черзі, прогнозувати наповнюваність дитсадків і, відповідно, планувати збільшення кількості місць у дошкільних установах».

Єдині електронні бази реєстрації дітей у дошкільні навчальні заклади повинні працювати в усіх регіонах країни. І чим швидше вони будуть впроваджені, тим краще і для чиновників, і для батьків, – зазначив Олександр Вілкул.

За матеріалами: partyofregions.ua

Читайте також: