fbpx
Новини світу

Всі поїзди в напрямку Російської Федерації вирушають згідно з графіком – «Укрзалізниця»

 Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") відправляє всі поїзди в напрямку Російської Федерації згідно з графіком, і яких-небудь проблем на території України поки що немає.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в "Укрзалізниці", затримки відбуваються на території Росії (станція Брянськ) у зв’язку з посиленими перевірками. Однак ефективна організація руху складів, перешкоджання утворенню заторів у зв’язку з збільшенням часу митного огляду та виходу з графіка руху – поза зоною компетенції "Укрзалізниці".

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Як повідомлялося, Федерація роботодавців України (ФРУ) заявила, що Митна служба РФ з 14 серпня включила до переліку "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів, що, за оцінками ФРУ, означає повну зупинку українського експорту на невизначений час.

За підрахунками об’єднання, експорт українських товарів до РФ у другому півріччі 2013 року  прогнозувався на рівні $ 8,5 млрд. ФРУ вважає, що втрати України від дій російської сторони можуть досягти у другому півріччі $ 2-2,5 млрд.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Пізніше ряд великих українських товаровиробників також заявили про складнощі з проходженням кордону РФ їх ​​продукції.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: