fbpx
Новини світу

Українські експортери зіткнулися з проблемами на російському кордоні

 Сьогодні, 14 серпня, в рамках засідання Кабінету міністрів України, Федерація роботодавців України звернулася до Миколи Азарова із закликом вирішити проблему, з якою зіткнулися українські підприємства-експортери на російській митниці.

Як повідомляють у ФРУ, «Рошен» ситуація не обмежилася – українські експортери почали стикатися з проблемами при проходженні митного контролю на російській митниці ще в 20-х числах липня. У ФРУ останнім часом надходить безліч повідомлень з боку підприємств, чиї транспортні засоби, за їх заявами, підлягають безпричинним перевіркам, включаючи вивантаження, перезважування вантажу і завантаження назад.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

У ФРУ відзначають, що все це призводить до простою вагонів та інших транспортних засобів, що, як наслідок, веде до псування продукції і зриву поставок.

«При цьому російський ринок для багатьох українських підприємств є критично важливим», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Повідомляється, що вся ця ситуація скоріше нагадує повну зупинку українського експорту і невідомо, як довго це триватиме. У ФРУ припускають, що втрати України від проблем з експортом до Росії можуть скласти від 2 до 2,5 мільярдів доларів.

«І йдеться тільки про друге півріччя», – підкреслили в ФРУ.

Читайте також: