fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Таксисти влаштували мітинг під стінами Кабінету міністрів України

  Столичні водії таксі протестують під стінами Кабінету міністрів України проти пропонованого Міністерством інфраструктури законопроекту "Про перевезення на таксі".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", водії таксі столиці збираються біля будівлі Кабміну на вул.Грушевського, де в середу заплановано засідання уряду. В даний час біля Кабміну стоять близько 20-30 осіб з синьо-жовтими прапорами з написом "Таксі столиці" і білою емблемою.

На протилежній стороні вулиці, навпроти будівлі Кабміну, також стоять водії і тримають плакати: "Кулуарний законопроект про перевезеннях на таксі від Мінінфраструктури розроблено в інтересах чиновників",  "Директор департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури Дмитро Петухов = господар донецької служби таксі?", "Вимагаємо відставки директора департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури Дмитра Пєтухова", "Чиновники Мінінфраструктури кришують нелегальні таксі України". Крім того, по вул.Грушевського постійно проїжджають автомобілі таксі з прапорцями "таксі столиці".

"Розроблений законопроект не гарантує відшкодування пасажирам шкоди в разі будь-яких інцидентів на дорозі. Нелегальний таксист вам ніколи не компенсує завдані збитки", – заявив журналістам керівник Спілки професійних водіїв таксі міста Києва Сергій Григоренко.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Як повідомив журналістам співголова громадської організації "Таксі столиці" Денис Садоха, робота над даним законопроектом йде вже 3 роки, однак Мінінфраструктури не врахувало пропозиції таксистів.

"Ми писали, зверталися, пропонували. Департамент робить все на свій лад, дотримуючись своїх комерційних інтересів, оскільки у них є своя служба (служба таксі – ІФ) і вони намагаються підлаштувати під себе весь ринок", – зазначив він.

Відповідаючи на питання, чому таксисти вимагають відставки керівника департаменту автотранспорту Мінінфраструктури Дмитра Петухова, Д.Садоха сказав, що у таксистів є документи і факти, що підтверджують, що "даний чиновник має свій комерційний інтерес в цьому законі".

Він додав, що у Д.Пєтухова "є свої інформаційно-диспетчерські служби в місті Донецьку".

За словами Д.Садохи, чиновник, який "має пряму зацікавленість, не має права розробляти такий законопроект".

Він підкреслив, що діяльність подібних чиновників призвела до падіння послуг на ринку таксі і безконтрольності з боку держави.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Як повідомлялося, у зверненні до прем’єра Миколи Азарова, віце-прем’єра Олександра Вілкула та міністра інфраструктури Володимира Козака, підготовленому організацією "Таксі столиці" і Союзом професійних водіїв таксі Києва ( керівник С.Григоренко), відзначається, що пропонований законопроект передбачає дублювання дозвільних функцій і, фактично, зводить нанівець ідею про передачу таких функцій органам місцевого самоврядування, оскільки передбачає можливість отримання дозволів на один автомобіль таксі в кількох адміністративних одиницях.

Підписанти звернення також розкритикували норму планового багаторазового подорожчання дозволів на таксі протягом двох років. Крім того, вони підкреслюють, що законопроект не вирішує проблему тарифів і системи їх формування. Автори звернення просять прем’єра, віце-прем’єра і міністра інфраструктури врахувати їх зауваження до законопроекту та звільнити з займаної посади директора департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури Д.Пєтухова.

Законопроект "Про перевезення на таксі" оприлюднений на веб-сайті Міністерства інфраструктури 8 серпня 2013 року.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: