fbpx
Новини світу

Собянін пропонує віддавати пріоритет при прийомі на роботу росіянам, українцям або білорусам

За словами тимчасово виконуючого обов’язки мера Москви Сергія Собяніна, місто на сьогоднішній день потребує 1 000 000 мігрантів. Однак в.о. столичного градоначальника бачить суттєву різницю в тому, звідки прибувають тимчасові робітники.

"Для Москви дійсно потрібні мігранти, десь близько одного мільйона осіб. Але питання: які мігранти?" – заявив Собянін. На його думку, всі робочі місця в Москві потрібно «максимально заміщати нашими ж росіянами, які приїхали з ближніх регіонів», або ж брати на роботу українців та білорусів. "Це люди, які добре володіють російською мовою, зі слов’янськими звичаями", – пояснив свою точку зору т.в.о. мера Москви.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

За даними ФМС, до Росії щорічно в’їжджають більш 4 000 000 нелегальних мігрантів. За півтора року в столиці було виявлено близько 100 000 правопорушень у міграційній сфері. З 9 серпня в Москві і Санкт-Петербурзі збільшилися штрафи для мігрантів-порушників. Однак, як заявив секретар Радбезу РФ Микола Патрушев, "численні стихійні ринки, які є практично у всіх регіонах, залишаються живильним середовищем для нелегальної міграції та злочинності і призводять до вибухів, на зразок подій у Пугачові".

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Сергій Собянін про мігрантів (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: