fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Російські фахівці приїдуть до Індії для з’ясування причин вибуху на підводному човні

В даний час до Індії вирушили фахівці Об’єднаної суднобудівної корпорації (ОСК), які працюватимуть над встановленням причин вибуху на індійському підводному човні російського виробництва.

Повідомляється, що субмарина, випущена 16 років тому, у січні нинішнього року була передана індійській стороні після ремонту, проведеного на заводі "Звездочка". Після цього човен встиг пройти шлях, рівний кругосвітній подорожі і готувався до нового виходу в море.

Зараз в Мумбаї знаходяться 9 фахівців з ОСК, які здійснювали техконтроль та супровід субмарини. Перший заступник голови Військово-промислової комісії Іван Харченко розповів, що вибух стався під час планового завантаження торпедного озброєння, росіян в цей час не було на місці події.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Військове командування ВМФ Індії заявило, що весь екіпаж дизельної субмарини "Сіндуракшак" загинув. Всього на борту знаходилися 18 людей. Після вибуху човен загорівся, а потім ліг на дно на глибині 15 метрів і зараз над водою видно тільки рубку.

У Центрі судноремонту "Звездочка" заявляють, що інцидент ніяк не може бути пов’язаний з проведеним ремонтом, за попередньою думкою фахівців, вибух міг статися "або через витік в акумуляторній ямі, або при завантаженні боєзапасу".

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Російські фахівці приїдуть до Індії для з’ясування причин вибуху на підводному човні (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: