fbpx
Політика

«Підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС не перешкоджає поглибленню відносин з Митним союзом», – Азаров

  Україна активно готується до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, але в той же час не можна допустити ослаблення євразійського вектора української зовнішньої політики, заявляє прем’єр-міністр України Микола Азаров.

"Сьогодні не можна допустити ослаблення євразійського вектора нашої зовнішньої політики, втрату ринку для наших товарів і послуг в країнах Митного союзу, а певні негативні наслідки вже проявляються", – сказав він , відкриваючи засідання Кабміну в середу.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

М.Азаров зазначив, що Україна несе втрати через скорочення обсягів взаємної торгівлі товарами і послугами.

"Хочу підкреслити, що підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС не перешкоджає поглибленню відносин з Митним союзом у рамках розширення вже існуючої зони вільної торгівлі", – додав прем’єр.

Він повідомив, що найближчим часом буде завершено аналіз наслідків підписання Угоди про асоціацію з ЄС для розвитку коопераційних зв’язків між підприємствами України та МС, зокрема, в ракетно-космічній, машинобудівної, авіапромислової та оборонній сферах.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Крім того, прем’єр доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі України спільно з МЗС прискорити підготовку конкретних пропозицій щодо приєднання до окремих угод та технічних регламентів МС.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: