fbpx
Новини світу

Міндоходів заявляє, що не блокувало діяльність україномовної газети «Експрес»

Вчора ми повідомляли про проблеми, які виникли в роботі відомої та популярної україномовної газети «Експрес». Повідомлялося, що підприємства, що мають відношення до цієї газети, не мають можливості реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, а адмініструється цей Реєстр центральним апаратом Міндоходів. Представники видання «Експрес» припустили, що проблеми могли виникнути через відмови друкувати рекламні матеріали Арбузова і Вілкула в газеті, а також через ту критику, яку видання адресувало «Партії регіонів» у своїх статтях.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Сьогодні в українських ЗМІ з’явилося повідомлення Міністерства доходів і зборів України. У цьому відомстві заперечують блокування роботи газети «Експрес» і заявляють наступне: «…ніяких дій, спрямованих на обмеження можливості компаній, що видають газету, зареєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних, співробітниками Міністерства доходів і зборів України не здійснювалося».

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

У повідомленні Міндоходів йдеться про те, що підприємства, що мають відношення до газети «Експрес», «…мають можливість безперешкодно зареєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі».

Крім того, в Міндоходів назвали «безпідставними» заяви про тиск на україномовну газету «Експрес».

За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також: