fbpx
Політика

Нардеп від «Свободи» вимагає офіційно засудити наміри польських політиків знести пам’ятник воїнам УПА

Вчора з’явилася інформація про те, що в Польщі може бути знесений пам’ятник воїнам УПА, який в даний час знаходиться в Грушовіцах Перемишльського повіту. Про те, що пам’ятник можуть демонтувати, заявив євродепутат з партії «Право і справедливість» Томаш Поремба.

На заяву польського політика відреагували у ВО «Свобода». Олег Панькевич, що представляє політичну силу Олега Тягнибока в українському парламенті, зажадав від зовнішньополітичного відомства України офіційно засудити наміри польської сторони, щодо демонтажу пам’ятника воїнам УПА в селі Грушовіци Перемишльського повіту Підкарпатського воєводства.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Крім того, Олег Панькевич вимагає не допустити ліквідації обеліска. Народний депутат від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» вважає, що дії польської сторони можуть викликати «відповідну реакцію в українському суспільстві та європейському співтоваристві».

На думку Олега Панькевича, демонтаж пам’ятника воїнам УПА «… має антиукраїнський характер і однозначно спричинить загострення відносин між Польщею та Україною».

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: