fbpx
Футбол

«Металіст» відсторонений від участі в єврокубках у сезоні 2013/14

Став відомий вердикт УЄФА щодо харківського «Металіста», що представляє Україну в Лізі чемпіонів. І вердикт цей невтішний для українських любителів футболу і для харківського клубу.

Апеляційна інстанція Європейського футбольного союзу, розглянувши всі надані в УЄФА заяви та документи, прийняла рішення усунути харківський «Металіст» від участі в єврокубках у сезоні 2013/14. Також повідомляється, що український клуб може оскаржити прийняте сьогодні УЄФА рішення, звернувшись з апеляцією до Спортивного арбітражного суду (CAS).

В УЄФА заплановані на сьогодні збори, в яких візьмуть участь представники Робочої групи Європейського футбольного союзу з надзвичайних ситуацій, де обговорюватимуться наслідки прийнятого рішення для Ліги чемпіонів.

Про справедливість прийнятого УЄФА рішення можна говорити багато, але, дивлячись на те, які рішення в УЄФА приймалися раніше, відсторонення «Металіста» від єврокубків на один рік можна вважати надмірно жорстким.

Найцікавіше полягає в тому, що, як раніше зазначали фахівці і юристи, поки буде розглядатися апеляція (якщо звичайно «Металіст» її подасть), клуб може продовжувати грати в Лізі чемпіонів.

За матеріалами: uefa.com

Читайте також: