fbpx
Шоу-бізнес

Грузинський фільм про війну виграв приз на кінофестивалі в Локарно

  Приз у секції «Відкриті двері» на міжнародному кінофестивалі в Локарно виграв фільм грузинського режисера Олександра Кваташідзе, який називається «Побачимося в Чечні». Документальна картина присвячена військовим кореспондентам, які працюють у гарячих точках під час війни в Чечні. Нагорода склала 22 600 доларів.

Картина розповідає про шість військових кореспондентів, з якими режисер познайомився під час чеченського конфлікту. У картині розповіді про професійний успіх і амбітні проект чергуються з історіями про викрадання людей, самогубства та вбивства.

Нагадуємо, що спеціальна секція кінофестивалю в Локарно «Відкриті двері» в поточному році проводилася з 10 до 13 серпня. Вона була присвячена фільмам країн Південного Кавказу. Секція була поділена на 2 частини, в рамках першої з яких показали 22 картини режисерів з Грузії, Вірменії та Азербайджану. У другій же частині 12 проектів змагалися за отримання фінансування та партнерство. Продюсери і режисери картин могли зустрічатися з потенційними спонсорами під час майстер-класів та спеціальних зустрічей.

До слова, крім картини «Побачимося в Чечні», грошову нагороду отримали: режисер з Вірменії Оксана Мірзоян за свою картину «Abysm» («Прірва»), режисер з Грузії Русудан Пірвелі за фільм «Sleeping Lessons» («Уроки сну») і грузинський режисер Ніно Гогуа за фільм «Madonna» («Мадонна»).

Нагадуємо, що кінофестиваль в Локарно входить до списку найпрестижніших фестивалів.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: