fbpx
Новини світу

Глава компанії Oracle: Збір інформації про інтернет-користувачів необхідний. Це відмінна ідея

Про стеження в мережі Інтернет та про матеріали, оприлюднені екс-співробітником американського ЦРУ Едвардом Сноуденом, сказано було дуже багато. Протягом останніх декількох місяців можна було почути невдоволення шпигунством в Інтернеті від різних відомих політиків, але, виявляється у програми інтернет-стеження за людьми є і прихильники, а одним з них є досить відома і впливова у світі людина – голова компанії Oracle Ларрі Еллісон.

Керівник Oracle в інтерв’ю телеканалу CBS заявив, що схвалює спостереження за інтернет-користувачами, підкресливши наступне: «Ми живемо в демократичному суспільстві. Я вважаю, це здорово. Якщо нам не подобається те, що робить Адміністрація національної безпеки, ми завжди можемо вибрати інший уряд. Нова влада закриє це агентство». Ларрі Еллісон звернув увагу, що збір особистих даних веде свій початок ще задовго до того, як такі програми з’явилися в американському АНБ. Наприклад, як каже глава Oracle, давно відомо, що компаніями зберігаються приватні дані за кредитними картками American Express, Visa і т.п. Головне, як підкреслив, Ларрі Еллісон, щоб уряд не використав ці дані не за призначенням.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Програму збору інформації глава Oracle назвав «необхідною». «Я думаю, це відмінна ідея. Крім того, президент Обама вважає, що ця програма необхідна. Вона необхідна, якщо ми хочемо мінімізувати ризики терактів, подібних тим, що сталися в Бостоні», – наводять сьогодні ЗМІ слова глави компанії Oracle Ларрі Еллісона.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

За матеріалами: Podrobnosti.ua Фото: svit24.net

Читайте також: