fbpx
Освіта

Володимир Мартинюк розповів, чому діти хочуть вчитися у ВВНЗ

 Сьогодні, 14 серпня, в інформаційному агентстві Укрінформ відбувся брифінг за участю генерал-лейтенанта Василя Телелима (начальник Національного Університету оборони України імені Івана Черняховського); тимчасово виконуючого обов’язки директора Департаменту військової освіти і науки Володимира Мартинюка та заступника директора Департаменту військової освіти та науки Олександра Бабенка. Тема заходу: «Початок навчального 2013-2014 року. Результати вступної компанії».

На початку прес-конференції Володимир Мартинюк поділився інформацією про те, що цього року на навчання у Вищі військові навчальні заклади (ВВНЗ) зараховано близько 1000 осіб. Володимир Мартинюк зазначив, що більше 1500 осіб виявляли бажання вступити до ВВНЗ. Цікавим є той факт, що крім стандартного збільшення кількості бажаючих, з кожним роком вчитися у військових закладах хочуть все більше дівчат – цього року було подано більше 160 заявок від дівчат. Близько 30% абітурієнток зараховані на навчання.

Під час спілкування з представниками ЗМІ Володимир Мартинюк розповів, чому, на його думку, збільшується кількість бажаючих навчатися у ВВНЗ. По-перше, справа в тому, що після закінчення інституту студент отримує диплом державного зразка, по-друге, варто окрему увагу приділити тому факту, що всі студенти гарантовано отримають місце роботи. Олександр Бабенко додав: «Безумовно, всі випускники 100%-во будуть забезпечені робочими місцями».

Наприкінці прес-конференції спікери наголосили, що, щоб вступити до ВВНЗ (вищий військовий навчальний заклад), крім пред’явлення результатів ЗНО майбутньому студенту необхідно пройти багато додаткових іспитів: так, наприклад, треба пройти психологічний тест, скласти іспит з фізичної підготовки, і, зрозуміло, пройти медичний огляд. Спікери сказали, що, на жаль, 7 осіб не впоралися з тестами, але план прийому студентів на поточний 2013-2014 навчальний рік виконано на 100%.

Читайте також: