fbpx
Новини світу

Шойгу придумав новий вид армійських змагань

Начальник головного управління бойової підготовки Збройних Сил РФ генерал-лейтенант Іван Бувальцев на сьогоднішній прес-конференції розповів про ініціативу міністра оборони Сергія Шойгу щодо введення нового виду армійських змагань.

"Ідея провести змагання з танкового біатлону належить міністрові оборони генералу армії Шойгу. Цілями даного задуму є підвищення престижу служби, вдосконалення майстерності танкістів і визначення кращого танкового екіпажу", – заявив Бувальцев.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

У програму танкового біатлону увійде марш-кидок бронемашин з подоланням різних перешкод і поразка мішеней, що знаходяться на відстані від 900 метрів до 2,2 кілометрів. Для кожної з мішеней передбачено певний боєприпас: штатний снаряд, керований снаряд або кулеметні боєприпаси. Якщо екіпаж промахнувся, йому належить пройти штрафне коло протяжністю не менше 500 метрів. До змагань планується залучити екіпажі з різних країн. Учасники фінального етапу повинні будуть вести фланговий вогонь з борту в русі – це є одним з найскладніших і видовищних елементів танкової стрільби.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Танковий біатлон (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: