fbpx
Міжнародна економіка

ФАС буде в кримінальному порядку переслідувати нафтові компанії за зростання цін на бензин

Начальник управління контролю паливно-енергетичного комплексу ФАС Дмитро Махонін заявив, що Федеральна антимонопольна служба може ініціювати порушення кримінальних справ проти російських нафтових компаній, з вини яких з липня почалося різке зростання цін на бензин.

"Те, що дії будуть – це однозначно. А якого характеру вони будуть – попереджувального або вже за фактом – про це найближчим часом керівництво служби буде приймати рішення", – сказав Дмитро Махонін журналістам.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Раніше повідомлялося, що антимонопольна служба вже направляла запити в нафтові компанії, в яких вимагала роз’яснити, у зв’язку з чим відбувається зростання цін на бензин. Останній термін, визначений для відповідей, закінчився в понеділок, а роз’яснення представили тільки дві компанії, які пояснили те, що відбувається дефіцитом палива на ринку, ремонтами нафтопереробних заводів і акцизами на моторне паливо, що виросли з першого липня.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

"Основне, що ми бачимо в причинах зростання – це дійсно дисбаланс попиту та пропозиції", – зазначив чиновник антимонопольної служби, додавши, що результати перевірок нафтових компаній з’являться вже наприкінці нинішнього тижня.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: