fbpx
Інновації

У 2013 році в експлуатацію здали 20 тисяч будинків – Вілкул

З початку поточного року в Україні в експлуатацію ввели понад 19 тисяч 400 житлових будинків. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

«З початку цього року, у зв’язку з закінченням будівництва об’єктів під ЄВРО-2012, зменшилися обсяги робіт у нежитловому ( -18,9) і інженерному (-24,5%) будівництві», – зазначає чиновник.

Однак, підкреслив Олександр Вілкул, у житловому будівництві України, завдяки спрощенню дозвільних процедур, обсяги зросли приблизно на 6,6%. За його словами, за цей період в експлуатацію здано понад 4,5 мільйони кв. м житла. А це, за словами віце-прем’єра, понад 19 тисяч 400 приватних і багатоповерхових житлових будинків.

Крім цього, у сфері українського будівництва стався і ряд перспективних зрушень. Зокрема, з 2010 року приблизно в 6 разів зменшилася кількість дозвільних процедур у будівництві (з 32 до 3-5). Крім того, в 5 разів скоротилася тривалість оформлення цих процедур (з 296 до 21-60 днів).

«Зросли обсяги капітальних інвестицій у будівельну галузь – на 7% за 6 місяців, склавши 120 мільярдів гривень», – заявив Вілкул.

Нагадаємо, раніше експерти заявляли, що в Україні на сьогодні є всі передумови та можливості для збільшення обсягів і темпів будівництва. За даними Мінрегіону, в другому півріччі поточного року в Україні прогнозується активізація будівельної діяльності. Активізація відбудеться за рахунок реалізації проектів будівництва в дорожній сфері та проектів, які передбачені Державною програмою з активізації розвитку економіки України.

Президент «Київміськбуду» Ігор Кушнір заявив, що зараз є достатньо хороша база українських будівельних матеріалів, а також новітні технології, що дозволяють будувати більш якісне і доступне житло. Найголовніше, вважає Кушнір, що в Україні є попит на житло.

За матеріалами: УНН

Читайте також: