fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Севастополі 400 людей отруїлися після купання в морі

Протягом останніх днів у Севастопольську інфекційну лікарню з отруєнням госпіталізовано 386 хворих, з яких близько 80 – діти. Про це повідомив Володимир Яцуба, голова Севастопольської міської державної адміністрації.

За словами Яцуби, велика частина потерпілих надійшла до лікарні після відпочинку на севастопольському пляжі «Омега». При цьому, за інформацією санепідемстанції, морська вода на цьому пляжі відповідає нормам.

На жаль, відзначає глава СМДА, на пляжі «Омега» маленька глибина, а кількість відпочиваючих велика. Яцуба вважає, що в СЕС повинні відштовхуватися не від якихось «ефемерних цифр», – скільки точок було перевірено, а брати конкретні випадки отруєнь і розбиратися за фактом, заявив Яцуба.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Відзначимо, що в управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України в АР Крим нічого не повідомляють про масове отруєння людей в Севастополі.

Незабаром з’явилися і коментарі СЕС з приводу отруєння. СЕС заявляє, що інформація про масове отруєння на пляжі в Севастополі не відповідає дійсності – масового отруєння не було зафіксовано. Про це розповіла заступник керівника Головного управління Держсанепідслужби в місті Севастополі, заступник головного державного санітарного лікаря міста Севастополя Зарема Смаілова.

« Я не знаю, хто таку інформацію поширив, але це – повна дезінформація», – заявила Зарема Смаілова.

Вона відмітила, що в СЕС переглянули всі дані з інфекційних захворювань, і можуть з повною упевненістю заявити, що в Севастополі немає такої ситуації.

«Бувають поодинокі захворювання кишковими інфекціями, пов’язані з перебуванням на різних пляжах. До речі, пляж "Омега" серед них не фігурує», – підкреслила заступник голови СЕС в Севастополі.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

За її словами, незабаром СЕС оприлюднить всі дані. Ніякого приводу для занепокоєння немає.

За матеріалами: sevnews.info, УНН

Читайте також: