fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У МВС говорять про недостатню кількість співробітників ДАІ і необхідність переходити на повну автоматичну фіксацію порушень

Безпека дорожнього руху – важливе питання. Велику роль тут відіграє не тільки особиста дисципліна водіїв та пішоходів, а й ефективна робота Державної автомобільної інспекції, про проблеми якої розповів начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при міністерстві внутрішніх справ Сергій Будник.

За його словами, ефективне забезпечення безпеки дорожнього руху залежить і від кадрового питання, і від технічного оснащення ДАІ. Сергій Будник, слова якого наводять сьогодні українські ЗМІ, зазначив, що 70% місцевих відділень ДАІ стикаються з нестачею співробітників. Існуючі сьогодні проблеми з особовим складом і технічним оснащенням, а також чинне сьогодні законодавство, як підкреслив Сергій Будник, не дозволяють у повному обсязі забезпечити безпеку руху. «У зв’язку з цим ми і спостерігаємо певне збільшення кількості ДТП, насамперед, у районах сільської місцевості», – заявив представник МВС.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Щодо технічної сторони питання, то, як вважає Сергій Будник, підвищити безпеку на українських дорогах допоможе перехід на повну автоматичну фіксацію порушень правил дорожнього руху.

Цікавою виглядає думка представника МВС і про кількість ДТП, що трапляються через неналежну якість дорожнього покриття, а також про події за участю співробітників правоохоронних органів. За словами Сергія Будника, ДТП через погану якість дорожнього покриття відбувається не так вже й багато, а в кількості ДТП за участю співробітників правоохоронних органів за січень-липень зафіксовано зниження. «Загальна тенденція йде до зниження таких ДТП», – підкреслив начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при міністерстві внутрішніх справ Сергій Будник.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: