fbpx
Новини світу

У Грузії вимагають судити Михайла Саакашвілі за зраду батьківщині

У Грузії представники громадянського об’єднання «Національний фронт» виступили з пропозицією судити главу держави за зраду батьківщині. Зазначимо, що після приходу до влади в країні коаліції «Грузинська мрія» на чолі з Бідзіною Іванішвілі, над Михайлом Саакашвілі «згустилися хмари». Президента Саакашвілі періодично звинувачують у різних порушеннях закону, а активісти «Національного фронту» пропонують судити главу держави за підписання угоди про припинення вогню від 12 серпня 2008 року.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Нагадаємо, що деякі джерела називали цей документ «угодою Медведєва-Саркозі». План врегулювання грузино-південноосетинського конфлікту був розроблений 5 років тому, а сам документ, який підписав Михайло Саакашвілі, був привезений в Тбілісі тодішнім президентом Франції Ніколя Саркозі. Через 5 років після підписання Михайлом Саакашвілі даної угоди активісти провели біля резиденції президента в столиці Грузії акцію протесту, під час якої, як повідомляють грузинські ЗМІ, була спалена копія документа.

У ЗМІ наводяться слова одного з активістів, Євгенія Мікеладзе, який заявив що «Грузія повинна відмовитися від виконання цієї угоди». Підписаний 5 років тому Михайлом Саакашвілі документ Євген Мікеладзе назвав «зрадницькою і капітулянтською угодою». Президент Грузії, на думку Мікеладзе, «… має бути засуджений за статтею зрада батьківщині, оскільки у вказаній угоді є такі пункти та механізми, які передбачають відділення Абхазії і Цхінвальського регіону від Грузії».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також: