fbpx
Новини світу

У ВМС завершена раптова перевірка бойової готовності – Міноборони України

  У Військово-морських силах Збройних сил України завершена раптова перевірка бойової готовності, яка здійснювалася відповідно до розпорядження начальника Генерального штабу – головнокомандувача ЗСУ в період з 8 до 12 серпня.

Як повідомляє управління преси та інформації міністерства оборони України у вівторок, основна частина бойових кораблів і допоміжних суден, що підлягають перевірці, повернулася з полігонів бойової підготовки в пункти базування і приступила до повсякденної діяльності, частина сил продовжує проводити планові заходи бойової підготовки в морі.

При перевірці проводився комплекс навчань згідно з бойовим призначенням сил, а також з організації всіх видів оборони і захисту в різних умовах обстановки. Всього до заходів залучалися понад 30 бойових кораблів і допоміжних суден, понад 15 літаків і вертольотів та інші підрозділи. Ряд завдань здійснювався флотом у взаємодії з підрозділами Повітряних сил і Сухопутних військ ЗСУ.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

"За попередньою оцінкою керівництва Генерального штабу Збройних сил України, сили, що підлягають перевірці, з поставленими завданнями впоралися успішно", – наголошується в повідомленні.

Перевірка продемонструвала здатність флоту і взаємодіючих з ним певних сил зі складу авіації Повітряних сил і Сухопутних військ діяти за призначенням, і що особливо важливо – діяти в умовах обстановки, яка постійно змінюється. Військові моряки і льотчики у форматі міжвидової взаємодії діяли впевнено, виконали всі поставлені завдання. У цілому дії сил оцінюються позитивно, на тверду "четвірку".

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

У прес-службі Міноборони зазначили, що кращі військовослужбовці українських ВМС, авіації Повітряних Сил та Сухопутних військ будуть заохочені наказом начальника Генштабу – головнокомандувача ЗСУ та наказами командувачів видів Збройних сил України.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: