fbpx
Новини світу

Українських хакерів засудили до ув’язнення в США

 Як повідомляють західні ЗМІ, в Сполучених Штатах були озвучені останні вироки у справі про торгівлю номерами крадених кредитних карт, в якій були замішані громадяни Росії, України, Білорусі та Молдови. Збиток від їх діяльності склав близько 5 мільйонів доларів. Справа розслідувалася впродовж 8 років.

11 підозрюваних визнали себе винними, але поки що невідомо, як довго їм доведеться просидіти у в’язниці. Розмір терміну буде визначатися спеціальною комісією. Серед засуджених є 27-річний киянин Єгор Шевельов, відомий під псевдонімом Eskalibur або Esk. У США його вважають одним з найбільш видних у світі торговців краденою інформацією про кредитні картки.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Шевельов працював з дому в Києві. Він заходив на різні форуми, де оголошував про те, що у нього на продаж маються крадені номери кредитних карт. Примітно, що спочатку американці не могли дістатися до Шевельова, оскільки між США і Україною немає договору про екстрадицію, проте в 2008 році той вирушив до Греції, де його заарештували за американським ордером і видали США.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Крім того, у даній справі був засуджений 47-річний українець Вадим Василенко, який проживає в Нью-Джерсі. Він є власником компанії Western Express, через яку Шевельов відмивав гроші. Василенко визнав себе винним у лютому цього року. Йому загрожує від 3 до 10 років тюремного терміну. ​​

Була також арештована і 48-річна дружина Василенка – Олена Баришева. Вона також визнала себе винною і отримала від 1 до 3 років в’язниці. Як стверджує Василенко, його дружину вже давно депортували в Україну.

Читайте також: