Україномовна газета «Експрес» не може працювати через дії Міндоходів?

Сьогодні стало відомо, що виникли проблеми в роботі відомої та популярної україномовної газети «Експрес», а причиною виниклих проблем, як пишуть сьогодні в ЗМІ, є дії міністерства доходів і зборів. Підприємства, які тією чи іншою мірою мають відношення до підготовки, випуску та поширення україномовної газети «Експрес», не мають можливості реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, а адмініструється цей Реєстр центральним апаратом Міндоходів.

За словами директора «Експрес груп» Андрія Вея, з аналогічною ситуацією газеті вже доводилося стикатися в період з 1 до 15 травня. За його словами, «тоді податківці теж нам заблокували повноцінну діяльність, спочатку стверджуючи, що діють законно, а потім визнали, що ніяких підстав для блокування підприємств не було». Дії Міндоходів Андрій Вей назвав «новою, необмеженою законом або мораллю цілеспрямованою спробою тиску на видання, які ми випускаємо».

Свою думку про сформовану ситуацію висловив і головний редактор газети Ігор Починок, припустивши, що причиною проблем у роботі газети «Експрес» може бути наступна: «…Можливо, причина в тому, що наші видання, і зокрема газета «Експрес», категорично відмовилися друкувати рекламні матеріали Арбузова і Вілкула, які нещодавно заполонили інформаційний простір і вихваляють цих чиновників». Крім того, на думку головного редактора газети «Експрес», причиною проблем в роботі може бути і та критика, яку видання адресувало «Партії регіонів» у своїх статтях.

Related Post

«Найгірше, якщо все це виявиться елементом більш серйозного процесу, наприклад, початком нового генерального наступу на регіональні газети напередодні президентської кампанії», – резюмує Ігор Починок.

За матеріалами: Фокус.ua

Leave a Comment