fbpx
Політика

Точка зору: Європейський Союз не підпише Угоду про асоціацію з Україною, якщо Юлія Тимошенко не буде звільнена

Не за горами вільнюський саміт, під час якого очікується підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Як раніше відзначали багато відомих політиків – як українських, так і європейських – формат подальшої співпраці ЄС з Україною багато в чому залежить від ситуації з колишнім прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко, яка, нагадаємо, в даний час відбуває призначене їй судом покарання в місцях позбавлення волі.

Під час прес-конференції, що відбулася сьогодні у столиці України, посол України і юрист-міжнародник Володимир Василенко заявив наступне: «Я не допускаю підписання Угоди якщо Тимошенко не буде звільнена». На думку Володимира Василенка, саме звільнення Юлії Тимошенко є основною умовою Європейського Союзу. «Справу Тимошенко» Володимир Василенко назвав «справою політичної відповідальності президента», а невиконання рішення Європейського суду з питання Тимошенко, як вважає Василенко, здатне звести "ні" євроінтеграційні прагнення України.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Цікаву думку з цього питання висловив і відомий в Україні політик, колишній народний депутат Роман Зварич, заявивши, що «Юлія Володимирівна повинна бути звільнена з в’язниці, вона повинна бути відновлена ​​в тому юридичному статусі, який вона мала до винесення рішення з боку українських суддів».

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

А голова громадської організації "Українське юридичне товариство" Олег Березюк вважає, що Юлії Тимошенко необхідно «забезпечити справедливий суд» , а зробити це можна таким чином: «випустити її і провести справу по-новому». Крім того, адвокат Олег Березюк підкреслив, що в даний час відбувається збір підписів під листом президенту України. У цьому листі главі держави юристи дадуть рекомендації щодо виконання рішення ЄСПЛ щодо Юлії Тимошенко.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: