fbpx
Політика

Суд Бостона починає розглядати справу казахських друзів Царнаєва

У вівторок у федеральному суді Бостона почнуть розглядати справу, в якій головними фігурантами є друзі передбачуваного виконавця теракту на бостонському марафоні Джохара Царнаєва, казахстанські студенти Азамат Тажаяков і Діас Кадирбаєв.

Спецслужби США звинувачують їх в перешкоджанні правосуддю і змові з метою знищення доказів злочину. Спочатку слухання призначили на 14 травня, але потім, задовольнили клопотання захисту і відклали його на невизначений термін. Тепер же адвокати студентів заявили, що готові до процесу і мають намір довести присяжним невинність своїх підзахисних.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Раніше громадяни Казахстану Азамат Тажаяков і Діас Кадирбаєв були звинувачені в тому, що змовившись, знищили докази, взяті ними з кімнати передбачуваного терориста Джохара Царнаєва, проте поки вони не визнали провину. Як повідомлялося раніше, відразу ж після теракту вони викинули на смітник лептоп Царнаєва і феєрверки, які використовувалися для виготовлення вибухового пристрою.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: