fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Петро Мельник оголошений у міжнародний розшук – МВС України

  Колишній ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник оголошений в міжнародний розшук, повідомляє управління зв’язків з громадськістю МВС України.

"На підставі рішення Печерського районного суду міста Києва щодо дозволу на затримання підозрюваного Петра Мельника, він оголошений у міждержавний розшук. Відповідні відомості внесені до бази даних, інформація направлена ​​до країн СНД ", – говоритися в повідомленні, оприлюдненому на сайті МВС у вівторок.

Як повідомлялося, колишній ректор був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їх родичів у свій виш.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. П.Мельнику заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет. П.Мельник став першою високопоставленою особою і першим арештантом в Київській області, щодо якого було застосовано такий спецзасіб.

9 серпня стало відомо, що П.Мельник зник під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук.

12 серпня суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк дав дозвіл на затримання П.Мельника з метою приводу його до суду для розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

У той же день начальник управління зв’язків з громадськістю МВС України Сергій Бурлаков повідомив, що МВС України розгляне питання про оголошення в міжнародний розшук екс-ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника після отримання рішення суду про його затримання.

Ряд українських ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомили про виїзд П.Мельника через Білорусь в одну з країн Балтії, за іншою версією – утікач вже в Чехії.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: