fbpx
Новини світу

Перевірка продукції Roshen в Білорусі завершиться до кінця тижня

  Білорусь прийме рішення щодо продукції, виробленої на фабриках Кондитерської корпорації "Roshen" (Україна), до кінця цього тижня, повідомив агентству "Інтерфакс-Захід" у вівторок начальник відділу гігієни, епідеміології і профілактики білоруського міністерства охорони здоров’я Юрій Федоров.

"У Білорусі кілька відомств відповідають за контроль безпеки продукції, зокрема і Держстандарт. Зараз основна місія в оцінці продукції "Roshen" – за Держстандартом", – сказав Ю.Федоров.

"Паралельно з МОЗ і Держстандарт займається питаннями оцінки продукції. Нам дано термін до кінця цього тижня. До цього терміну має бути готовий висновок", – уточнив Ю.Федоров.

Минулого тижня заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Білорусі Ігор Гаєвський заявив агентству "Інтерфакс-Захід" про перевірку продукції Roshen і відзначив, що "результати, які є, поки не підтверджують наявність у продукції Roshen відхилень від норми".

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Раніше МОЗ республіки вжив заходів щодо недопущення ввезення до Росії через пункти пропуску на білоруській ділянці митного кордону Митного союзу продукції даної компанії. Ці заходи вжиті у відповідності з угодою Митного союзу щодо санітарних заходів від 11 грудня 2009 року, уточнили в міністерстві.

Заборона на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen, у зв’язку з її невідповідністю вимогам до якості, була введена Росспоживнаглядом 29 липня поточного року. Спочатку йшлося про виявлення в продукції токсичної речовини – бензапірену. Українська корпорація ці звинувачення відкинула.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

6 серпня російське відомство повідомило, що "основною причиною невідповідності кондитерських виробів є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів (вимоги до маркування харчової продукції – невідповідність інформації про харчову цінність продукції, вказаної на етикетці) ".

Позапланові перевірки продукції корпорації Roshen також провели відповідні органи Казахстану, Узбекистану, Таджикистану та Молдови – порушень не виявлено.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: