fbpx
Політика

Олександр Шепелєв не може отримати статус біженця в Угорщині – МЗС

  Компетентні органи Угорщини вирішують питання екстрадиції затриманого в цій країні колишнього народного депутата від БЮТ, пізніше від Партії регіонів Олександра Шепелєва та його дружини, статус біженця вони не можуть отримати, оскільки звинувачуються в скоєнні тяжких злочинів, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес -службі МЗС України.

"За інформацією посольства України в Угорщині, компетентні органи цієї країни розглядають питання про екстрадицію на батьківщину громадян України Галини та Олександра Шепелєвих, які звинувачуються в Україні у скоєнні ряду тяжких кримінальних злочинів", – сказали агентству в МЗС у вівторок.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

У відомстві нагадали, що ці громадяни перебували в міжнародному розшуку і були арештовані на території Угорщини. Згодом щоб уникнути екстрадиції в Україну і відповідальності за вчинення злочинів чета Шепелєвих подала у відповідні угорські органи клопотання про надання статусу біженця.

Між тим, як роз’яснили в прес-службі МЗС, в міжнародно-правових конвенційних документах, які визначають статус біженця, вказано, що їх положення не поширюються на осіб, які скоїли тяжкі злочини.

"МЗС України очікує рішення угорської сторони щодо екстрадиції Шепелєва в Україну", – підкреслили в прес-службі.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Як повідомлялося, у квітні 2012 року начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев’янко заявив про порушення в лютому 2011 року кримінальної справи проти О.Шепелева. Відомство підозрює депутата в причетності до розкрадання коштів Родовід Банку (Київ) на суму більше 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом П.Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315 300 000 грн у березні-травні 2009 року.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: