fbpx
Новини світу

Кораблі Чорноморської групи Blackseafor зайдуть у Севастополь з 14 до 20 серпня

  У порту Севастополь з 14 до 20 серпня будуть знаходитися кораблі Чорноморської групи військово-морського співробітництва (Blackseafor), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-центрі командування ВМС ЗС України у вівторок.

14 серпня на борту корабля управління "Славутич" (ВМС ЗС України) відбудеться прес-конференція командування з’єднання, яке очолить капітан 1 рангу Андрій Тарасов (ВМС ЗС України). У цей же день пройдуть протокольні зустрічі командира з’єднання і командирів кораблів в командуванні українських ВМС і в Севастопольській міськдержадміністрації.

Читайте також:  Дунай вийшов з берегів і затоплює Будапешт (ВІДЕО)

15 серпня (14:00-18:00), 16 серпня (14:00-17:00) і 18 серпня (14:00-18:00) кораблі з’єднання, які стоятимуть біля причалу бухти Куряча, будуть відкриті для відвідування гостями та мешканцями міста Севастополя.

17 серпня за участю делегацій командувачів військово-морських сил країн Чорноморського регіону відбудеться церемонія зміни командування Blackseafor, за принципом ротації воно буде передано від ВМС Турецької Республіки ВМС ЗС України.

На 20 серпня запланований вихід кораблів з’єднання в море, де проводитимуться тренування з протичовнової, протиповітряної оборони, з проходу за тральщиком, зі зв’язку, пошуку і порятунку, плавання в ордері, з тактичного маневрування та інші.

Читайте також:  Чехія заробила на українських біженцях більше, ніж витратила на їхню підтримку

У ході активації з 23 до 27 серпня кораблі перебуватимуть з дружнім візитом у порту Новоросійська (Російська Федерація), а з 30 серпня до 3 вересня – в порту Синопа (Турецька Республіка).

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: