fbpx
Новини світу

Іноземне фінансування виборчої кампанії Навального підтвердили – Генпрокуратура РФ

   Генеральна прокуратура Росії виявила факти іноземного фінансування кандидата в мери Москви Олексія Навального і направила відповідні матеріали до слідчих органів для порушення кримінальної справи.  

 "У ході перевірки, проведеної за зверненням депутата Держдуми, керівника фракції ЛДПР Володимира Жириновського, частина доводів його підтвердилися, зокрема, про іноземне фінансування виборчої кампанії О.Навального", – повідомив "Інтерфаксу" у понеділок офіційний представник Генпрокуратури РФ.  

 Зокрема, за його словами, встановлено, що через електронну платіжну систему "Яндекс. Гроші" понад 300 іноземних юридичних і фізичних осіб, а також анонімні жертводавці з 46 країн світу, зокрема США, Фінляндії, Великобританії, Швейцарії, Канади з 347 адрес направили в електронні гаманці О.Навального і членів його передвиборного штабу гроші на виборчу кампанію О.Навального.  

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Тим часом, як зазначили в Генпрокуратурі, федеральний закон і закон Москви забороняє вносити  у виборчі фонди  пожертвування іноземних держав та іноземних організацій, громадян, анонімних жертводавців.

 "Матеріали про фінансування виборчої кампанії кандидата в мери Москви О.Навального спрямовані Генпрокуратурою РФ в МВС Росії для вирішення питання про порушення кримінальної справи", – зазначив співрозмовник агентства.  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 У Генпрокуратурі підкреслили, що перевірка за зверненням лідера ЛДПР триває.

 "Генеральною прокуратурою РФ проводиться перевірка за зверненням В. Жириновського про порушення чинного законодавства в ході виборчої кампанії кандидата на посаду мера Москви О.Навального", – додав представник наглядового відомства.  

  Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: