fbpx
Політика

«У ЗВТ з ЄС держава не здатна підтримувати вітчизняний бізнес», – Віктор Медведчук

 У зоні вільної торгівлі з ЄС уряд України не здатний підтримувати вітчизняний бізнес. Про це в блозі повідомив Віктор Медведчук, лідер громадського руху «Український вибір».

 За його словами, у відповідь на підписання Віктором Януковичем закону про утилізаційний податок, в Євросоюзі фактично висунули ультиматум Україні. Заява офіційного Брюсселя витримана в досить різкому тоні, відзначає політик.

 «Рішення офіційного Києва ввести подібний закон на території України чинить серйозний вплив на двосторонні економічні відносини», – заявив Віктор Медведчук.

 На думку політика, закон про утилізаційний податок є черговим ударом по експортерах транспортних засобів з Євросоюзу, яким раніше було завдано збитків після необгрунтованого підвищення ввізних мит на автомобілі.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «ЄС повторно закликає Україну скасувати обидві норми», – додав Медведчук.

 Політик повідомив, що у відповідь на рішення Києва в Брюсселі недвозначно попереджають про відповідні серйозні санкції.

 Віктор Медведчук зазначив, що непросто виправдати «грубі заходи» української влади щодо захисту вітчизняного автопрому. Такі заходи неодноразово робилися і раніше, але в підсумку призвели тільки до консервації технологічної відсталості українського автопрому і зниження його конкурентоспроможності на внутрішньому ринку. Крім того, це призвело до зростання цін на легкові автомобілі в Україні.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 «Ці заходи ініціюються українським автомобільними магнатами, які як і раніше не усвідомили, що автомобіль – це ніяка не розкіш, а засіб пересування. Навіть для небагатих українців», – заявив Медведчук.

 За його словами, те, що сталося повинно стати уроком для українських олігархів, які зможуть усвідомити, що в зоні вільної торгівлі з ЄС Україна буде нездатна підтримувати вітчизняний бізнес у боротьбі з виробниками з Європи.

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: