fbpx
Право

Уряд України доручив створити оргкомітет з підготовки та проведення Року учасників бойових дій в інших державах

   Уряд розпорядився створити організаційний комітет з підготовки та проведення у 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав.  

 Відповідне розпорядження від 7 серпня опубліковано на сайті Кабінету уряду.  

 Згідно з документом, оргкомітет очолює міністр соціальної політики, якому надається право затверджувати персональний склад комітету і вносити зміни у разі потреби.  

 Заступником голови оргкомітету призначено першого заступника голови Державної служби з питань інвалідів та ветеранів. Крім того, до складу оргкомітету входять перші заступники та заступники ряду міністерств, а також (за згодою) генеральний директор Меморіального комплексу "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.." та інші.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Як повідомлялося, 12 червня президент України Віктор Янукович підписав указ "Про проведення в 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав".  

 15 лютого наступного року виповнюється 25 років з часу виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, у бойових діях на території якої взяли участь понад 160 тисяч солдатів і офіцерів з України. Життя 3280 наших співвітчизників забрала ця війна. Понад 8 тисяч повернулися і мають поранення, понад 6 тисяч стали інвалідами.  

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Згідно з указом, уряду і місцевим державним адміністраціям доручено вжити заходів щодо підвищення рівня соціального захисту та медичного обслуговування учасників бойових дій на території інших держав, сімей загиблих та померлих учасників таких бойових дій.

 Указом також передбачено доручення центральним і місцевим органам влади з проведення урочистостей та заходів меморіального характеру в пам’ять полеглих, які виконували військовий обов’язок на території інших держав.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: