fbpx
Інновації

«Укрзалізниця» стежить за безпекою поїздів через високу температуру

«Укрзалізниця» вживає додаткових заходів для забезпечення безпеки руху залізничного транспорту під час спекотної погоди. Зокрема, на залізницях в Україні зараз діє система контролю безпеки руху та постійного моніторингу температури рейок.

У цілому на «Укрзалізниці» існує 374 температурних пости. У спекотний період температура рейок вимірюється цілодобово, через кожні дві години.

Відзначимо, що відомством проводяться додаткові обходи шляхів – фахівці за допомогою спеціальних приладів перевіряють стан шляхів, проводять інструктажі з бригадами машиністів. Таким чином, як стверджують у компанії, різнорівнева система з контролю за станом залізничних колій гарантує повну безпеку руху складів.

Представники «Укрзалізниці» повідомили, що температурні коливання вимагають зміни умов експлуатації залізниці. У правилах безпеки сказано, що якщо температура шляхів більше 50 °С, то швидкість руху складів на деяких ділянках повинна бути обмежена. В основному, попередження про обмеження швидкості поїзда діє з 12:00 до 18:00.

« Під впливом аномально низьких або високих температур стан рейок і стиків між ними може зазнавати деяких змін», – зазначили в компанії.

Додамо, що в спекотний сезон залізничники вирішили подбати і про пасажирів – тепер у кожному вагоні можна знайти аптечку для надання першої медичної допомоги.

«У тому випадку, якщо пасажиру стане зле, потрібно звернутися до начальника поїзда або провідника. У разі необхідності начальник поїзда може викликати бригаду лікарів до найближчої залізничної станції», – відзначають в «УЗ».

Крім того, на залізничних вокзалах працюють медпункти, де пасажири можуть отримати консультацію фахівців, а в разі важкого стану – кваліфіковану медичну допомогу.

За матеріалами: lb.ua

Читайте також: