Система державного управління України у сфері боротьби з тероризмом буде відкоректована – Олександр Якименко

   Інтеграція України в глобальний простір безпеки призводить до необхідності коректувати систему державного управління в цій сфері, виходячи із загальносвітових підходів до проблеми терористичної загрози, заявляє глава Служби безпеки України Олександр Якименко.  

 В ексклюзивному коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", він повідомив, що затверджений урядом план заходів щодо реалізації Концепції боротьби з тероризмом, розроблений на виконання відповідного указу президента, сприятиме впровадженню в Україні європейських і світових стандартів безпеки.  

 "Державна політика у цій сфері передбачає впровадження цілісного комплексу заходів, спрямованих, насамперед, на виявлення й усунення причин і умов, які можуть призвести до проявів тероризму. Необхідно також поглиблювати взаємодію між уповноваженими органами державної влади, органами місцевого самоврядування та громадськістю, розвивати міжнародну співпрацю у сфері протидії такому негативному явищу, як тероризм", – підкреслив глава СБУ.  

 Пріоритетом схваленої указом глави держави Концепції боротьби з тероризмом, за словами О.Якименка, є захист людини і громадянина, суспільства і держави від терористичних посягань.  

Related Post

 За словами керівника спецслужби, план визначає ряд заходів, спрямованих на проведення активної роз’яснювальної роботи серед населення про небезпеку і неприйнятність тероризму, удосконалення нормативно-правової бази у сфері боротьби з тероризмом, поліпшення матеріально-технічного забезпечення суб’єктів боротьби з цим негативним явищем, підвищення рівня антитерористичної захищеності об’єктів можливих терористичних посягань. Приділено також увагу, за інформацією О.Якименка, забезпеченню соціальної реабілітації осіб, які постраждали від терористичного акту.  

 11 липня поточного року розпорядженням Кабінету міністрів України затверджено План заходів щодо реалізації Концепції боротьби з тероризмом, розроблений на виконання указу президента України від 25 квітня 2013 року.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment