fbpx
Новини світу

Система державного управління України у сфері боротьби з тероризмом буде відкоректована – Олександр Якименко

   Інтеграція України в глобальний простір безпеки призводить до необхідності коректувати систему державного управління в цій сфері, виходячи із загальносвітових підходів до проблеми терористичної загрози, заявляє глава Служби безпеки України Олександр Якименко.  

 В ексклюзивному коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", він повідомив, що затверджений урядом план заходів щодо реалізації Концепції боротьби з тероризмом, розроблений на виконання відповідного указу президента, сприятиме впровадженню в Україні європейських і світових стандартів безпеки.  

 "Державна політика у цій сфері передбачає впровадження цілісного комплексу заходів, спрямованих, насамперед, на виявлення й усунення причин і умов, які можуть призвести до проявів тероризму. Необхідно також поглиблювати взаємодію між уповноваженими органами державної влади, органами місцевого самоврядування та громадськістю, розвивати міжнародну співпрацю у сфері протидії такому негативному явищу, як тероризм", – підкреслив глава СБУ.  

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Пріоритетом схваленої указом глави держави Концепції боротьби з тероризмом, за словами О.Якименка, є захист людини і громадянина, суспільства і держави від терористичних посягань.  

 За словами керівника спецслужби, план визначає ряд заходів, спрямованих на проведення активної роз’яснювальної роботи серед населення про небезпеку і неприйнятність тероризму, удосконалення нормативно-правової бази у сфері боротьби з тероризмом, поліпшення матеріально-технічного забезпечення суб’єктів боротьби з цим негативним явищем, підвищення рівня антитерористичної захищеності об’єктів можливих терористичних посягань. Приділено також увагу, за інформацією О.Якименка, забезпеченню соціальної реабілітації осіб, які постраждали від терористичного акту.  

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 11 липня поточного року розпорядженням Кабінету міністрів України затверджено План заходів щодо реалізації Концепції боротьби з тероризмом, розроблений на виконання указу президента України від 25 квітня 2013 року.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: