fbpx
Політика

Каплін програв Азарову в суді

 Як повідомив депутат Верховної Ради України від фракції «УДАР» Сергій Каплін, Окружний адміністративний суд Києва не задовольнив його позов до прем’єр-міністра Миколи Азарова.  

 Нагадаємо, що Каплін звинувачував Азарова в бездіяльності і зловживанні своїми повноваженнями. Ударівець звертався до Азарова з депутатським запитом, але той не відповів, хоча відповідно до законодавства, прем’єр протягом 10 днів повинен розглянути звернення депутата і відповісти на нього.  

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 За словами Капліна, він здивований рішенням суду, який проігнорував всі закони і зробив усе можливе, щоб він програв Азарову цю справу.  

 «Мене вражає політичний і юридичний цинізм», – написав Каплін в Facebook.  

 Як повідомив ударівець, суд вказав, що на відповідь за депутатським запитом виділяється 30 днів, а не 10, і, до того ж, прем’єр-міністр може і зовсім не читати і не відповідати на депутатські запити.  

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 «У розріз законам і Конституції вони прийняли постанову, в якій вказано, що листи депутатів розглядає не керівник Кабміну, а секретаріат», – додав депутат.

 Незважаючи на рішення суду, Каплін не має наміру зупинятися. Він вже подав апеляцію і у разі потреби готовий звернутися навіть до європейського суду.

Читайте також: