fbpx
Політика

Російські військові льотчики відзначають своє професійне свято

 Військово-повітряні сили (ВПС) Росії в понеділок відзначають 101-й рік від дня утворення. Військово-повітряні сили, які були задіяні у всіх війнах і конфліктах, в яких брав участь ще СРСР, а потім Росія, володіють великою ударною міццю, а російська авіація здатна впливати на хід великих операцій.

 Історія російської військової авіації сповнена доблесних і героїчних сторінок, про це свідчить і той факт, що першим Героєм Радянського Союзу став представник військової авіації. У роки Великої Вітчизняної війни радянські льотчики показували чудеса безприкладної відваги у битвах під Москвою, Сталінградом, Курськом, у повітряних боях на Кубані, в операціях на Правобережній Україні, в Білорусії, Яссько-Кишинівській, Вісло-Одерській і Берлінській операціях.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 На всю країну стали відомі імена таких асів, як Іван Кожедуб (64 збитих літаки) і Олександр Покришкін (59 збитих літаків), які були тричі удостоєні звання Героя Радянського Союзу. В даний час проходить активний розвиток і нарощування потенціалу російської військової авіації.

 Як повідомив журналістам напередодні професійного свята головнокомандувач ВПС Росії генерал-лейтенант Віктор Бондарєв, за останні три роки військові льотчики отримали 400 нових літаків, а до 2020 року їх буде вдвічі більше – до 800 літаків і понад 1000 вертольотів.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За матеріалами: vesti.ru

Читайте також: