fbpx
Новини світу

Продукція Roshen може повернутися на російський ринок – Онищенко

   Керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко повідомив, що цього тижня в Москві можуть відбутися переговори з українською делегацією, і не виключив ймовірності повернення продукції компанії "Рошен" на російський ринок.  

 "Орієнтовно в четвер в Москві можуть відбутися переговори. Склад української делегації нам представлений по офіційних каналах", – заявив Онищенко "Інтерфаксу" в понеділок.  

 За його словами, до Москви, як очікується, прилетять міністри економіки та сільського господарства України. На питання про перспективи повернення кондитерської продукції української компанії "Рошен", Г.Онищенко відповів: "Якщо будуть дотримуватися всіх вимог, якщо буде вибудувана система, то не виключається, звичайно, повернення".  

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 "Але треба багато попрацювати. Треба, щоб якість продукції була стабільною і гарантованою", – заявив Онищенко.  

 За його словами, у нього вже відбулися телефонні консультації з українськими партнерами.  

 29 липня санітарна служба ввела заборону на постачання до Росії продукції компанії "Рошен" – одного з найбільших виробників кондитерських виробів на Україні.  

 "На жаль, наші підозри справдилися, про що ми щиро шкодуємо. Виявлені порушення дають нам підстави ставити питання про введення заборони на ввезення всієї продукції даної фірми", – сказав Онищенко.

 "Дано вказівки митним органам про заборону ввезення на територію нашої країни кондитерських виробів компанії "Рошен", – повідомив він.  

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За словами Г. Онищенка, Росспоживнагляд відібрав для експертизи з торгових мереж Москви кондитерську продукцію, вироблену на чотирьох фабриках компанії "Рошен" – київській, вінницькій, маріупольській і кременчуцькій. Г.Онищенко заявив: його відомство дійшло висновку, що продукція "не відповідає заявленим параметрам".  

 "Порушено вимоги до якості і безпеки. Є підстави говорити про системні порушення чинного в нашій країні законодавства про захист прав споживачів", – повідомив він.  

 Це не перша претензія Росспоживнагляду до продукції, що поставляється з України. Зокрема, раніше Росспоживнагляд вводив заборону на постачання українського сиру. Після низки узгоджень поставки сиру поновилися.  

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: