fbpx
Політика

Олексій Навальний спростував інформацію Генпрокуратури РФ про зарубіжне фінансування

   Опозиціонер і кандидат у мери Москви Олексій Навальний запевнив, що на його виборчому рахунку немає іноземних грошей, і заява Генеральної прокуратури не матиме юридичних наслідків.  

 "На нашому виборчому рахунку немає ні копійки іноземних грошей. Всі перекази, які надходять на рахунок, перевіряє міська виборча комісія. Щодо кожного переказу, щодо якого є сумніви, вони повідомляють нам, і банк повертає їх назад", – заявив О. Навальний "Інтерфаксу" в понеділок.  

 За його словами, зокрема, грошові перекази не надходять на його виборчий рахунок, якщо не вказано громадянство, ім’я та по батькові, рік народження відправника.  

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 "Юридичних наслідків у цього не може бути ніяких. Це все придумано для того, щоб спеціально крутити по телевізору", – сказав О.Навальний.  

 У понеділок Генпрокуратура РФ заявила, що виявлені факти іноземного фінансування кандидата в мери Москви О.Навального, матеріали направлені до слідчих органів для порушення кримінальної справи.  

 "Для нас очевидно: те, що заявила Генпрокуратура, і те, що всі почали тиражувати – це соціологія. Вся ця соціологія говорить про те, що другий тур практично неминучий", – сказав О.Навальний про майбутні вибори мера Москви.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 "Зараз, очевидно, обрано старий спосіб: вигадки про те, що Навальний існує на американські гроші. Вони вважають, що це дуже ефективно", – сказав опозиціонер.

 "Після заяви компанії "Яндекс.Деньги" стало зовсім очевидно, що Генпрокуратура все це вигадала. "Яндекс" повідомив, що до нього ніхто не звертався, що вони не обслуговують юридичних осіб. Ще одна очевидна річ: IP-адреса відправника не говорить ні про що, крім його фізичного перебування. Громадянин Росії, який відправляє нам 200 рублів, перебуваючи на відпочинку в Туреччині, це громадянин Росії", – сказав О.Навальний.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: