fbpx
Футбол

НСК «Олімпійський» святкує 90-річчя

Сьогодні головна спортивна арена України – Національний спортивний комплекс «Олімпійський» – відзначає 90-річний ювілей з дня відкриття.

Нагадаємо, що головний стадіон України був урочисто відкритий ще 12 серпня 1923 року. Для східної і південної трибун використовувалися схили Черепанової гори. Після цього реконструйований під проведення ЄВРО-2012 НСК «Олімпійський» офіційно відкрили 8 жовтня 2011 року о 21:30. Після здачі в експлуатацію футбольний стадіон «Олімпійський» отримав від УЄФА найвищий статус.

Додамо, що перший матч на оновленому «Олімпійському» провели 11 листопада 2011 року: того дня збірна України з футболу зіграла з грізною збірною Німеччини. Матч Україна-Німеччина завершився результативною нічиєю 3:3, на стадіоні був аншлаг – подивитися на оновлений «Олімпійський» і матч збірної прийшли 70 000 глядачів.

У даний момент НСК «Олімпійський» є основним місцем проведення домашніх матчів збірної України з футболу. З минулого року цей стадіон став домашньою ареною київського «Динамо».

Раніше на футбольному полі «Олімпійського» проходили футбольні матчі в рамках Олімпіади-1980, а в 2012 році – фінальний матч і закриття чемпіонату Європи з футболу.

За матеріалами: ua-football.com

Читайте також: