fbpx
Новини світу

Біля російського посольства в Стокгольмі з’явилася «гей-веселка»

Пішохідний перехід біля будівлі російського посольства в Стокгольмі (Швеція) невідомі розфарбували в кольори веселки, що символізують ЛГБТ-рух. Ніхто не взяв на себе відповідальності за інцидент, але співробітники посольства не сумніваються – до розфарбовування пішохідного переходу причетні активісти ЛГБТ-руху, що давно виражають невдоволення прийнятим нещодавно в Росії законом про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Російський «антигейский закон» викликає обурення не лише шведських представників ЛГБТ-руху. Нещодавно акція проти участі Великобританії в сочинських Олімпійських іграх відбулася у Лондоні. У деяких американських барах відмовляються продавати російську горілку. Проходять протестні заходи і в інших країнах.

При цьому досі невідомо, чи буде закон про заборону гей-пропаганди діяти під час Олімпіади-2014. Представники російської влади робили щодо цього суперечливі заяви, а Жак Рогге (глава Міжнародного олімпійського комітету) зажадав від Росії роз’яснити деталі закону.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Олімпіада в Сочі і "гей-пропаганда" (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: