fbpx
Політика

Навального знімуть з виборів, якщо підтвердиться закордонне фінансування

 Член Центральної виборчої комісії Росії Денис Паньшин повідомив, що російський опозиціонер Олексій Навальний, який балотується на місце мера Москви, може бути знятий з виборів, якщо вдасться підтвердити, що його виборча кампанія фінансується з-за кордону.  

 Нагадаємо, що раніше Генпрокуратура Росії повідомила про те, що на рахунки Навального і членів його передвиборного штабу надходять гроші від іноземних юридичних і фізичних осіб. При цьому представники Навального, як і він сам, спростували звинувачення прокуратури, заявивши, що кошти на виборчу кампанію вони отримують лише на спеціально відведений для цього рахунок в Ощадбанку.  

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За словами Паньшина, якщо звинувачення прокуратури будуть підтверджені, то може бути кілька варіантів розвитку подій, серед яких і зняття Навального з виборів. Він нагадав, що російські закони не допускають, щоб іноземні особи фінансували виборчі кампанії росіян.  

 «Нам ще необхідно ретельно розібратися з цим питанням», – повідомив Паньшин, додавши, що Навального можуть зняти з виборів тільки в тому випадку, якщо будуть відповідні процесуальні рішення.   

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: